Повече за нашето лятно училище

Лятното училище на английски език е подходящо за деца от 1-ви до 5-ти клас. Специално подбраните теми са съобразени с тяхното възрастово развитие и интереси. По време на програмата развиваме четирите езикови умения – четене, писане, говорене и слушане с разбиране. Поставяме фокус върху овладяване и усъвършенстване на тяхното вербално развитие: децата ще могат да представят  на кратко себе си, да говорят за любимите си книги, занимания, храни, животни и т.н.

През цялото време провокираме критичното мислене на децата, като в основата на обучението е специално адаптираният от нас метод „Inquiry Based Learning“„Обучение чрез проучване“. Използвайки тази методология въвличаме децата в определената тема и посредством подтикващи въпроси ги мотивираме да искат да научават все повече за това, което ги е впечатлило.

За нас най-важно е да изслушваме мнението на всяко дете, да се чувства спокойно, значимо и с лекота да се изразява на английски, прескачайки бариерата на притеснението и несигурността в собствените си умения.

Всяка седмица потапяме децата в различна  тема – Екология, Космос, Професии, Кино и още много! Поставяме важни въпроси – Какво има в космоса? Коя е най-важната, според децата професия? Как да бъдем приятели на /пазим планетата Земя? Как да заснемем филм? След като получим отговорите на тези въпроси ще има екскурзия до значимо място свързано с темата на седмицата (Витоша, Еко ферма, Зоопарк, Театър и др.). Предвиждаме и срещи с интересни и специални гости.

Ние, в IBL English Academy, знаем колко е важно разнообразието в детския ден, затова сме подготвили различни изненади на децата –  всяка седмица в програмата са заложени рисуване, танци, айкидо, часове по готварство и много игри на открито.

На обед децата сами сервират и отсервират обяда си в мини ресторанта, декориран от тях, а след това излизат на двора, всеки сам да прекара време с тематично четиво на английски, което ще коментираме след това.

А за да сме в час с новите технологии, децата ще имат възможност сами да правят проучвания на различни устройства, да правят снимки, да заснемат сцени и да представят своите проекти на нашите мултимедийни екрани.

image1

Спортна зала

Кът за хранене

Паркинг

Мултимедия