Стая за малчугани - Happy kids

Това е любимо място на всички малчугани – игри, забавления, четене, мултимедия. Децата имат лесен достъп до прекрасни четива, интерактивни уроци и множество интересни материали.

Кът за четене

Кът създаден с любов за игри, забавления, четене на книги и споделяне на идеи – всичко това се случва върху мек и цветен килим с възглавници, в непосредствена близост до библиотеката ни. Децата имат лесен достъп до прекрасни четива, на които да се наслаждават самостоятелно или в група. Уютното кътче ги предразполага да споделят в една неформална среда, която ги кара да се чувстват спокойни, щастливи и мотивирани да изследват нови територии.

Кът за изследване и експериментиране

Това интригуващо място пленява децата с възможностите самостоятелно да изследват различни материали, да разучават игри, използвайки различни модели и патерни, чрез метода проба-грешка. Материалите в този кръг се сменят периодично – в зависимост от темите и проектите, които изучават във времето. Това е мястото, в което децата подобряват и развиват фината си моторика по един интересен за тях начин.

Кът „Тук и сега“

Това е кът, в който децата осъзнават концепцията за време и място – дни от седмицата, месеците, времето навън, температурата и сезоните. Чрез специално направено табло, децата отбелязват всяко тяхно посещение – кой ден е, кой месец, сезон и т.н. Рутинният характер на този кът приучва децата на ред и закономерности.

Кът за формално обучение

Това е кът е със самостоятелни чинове за всяко дете. Има възможност масите да се пренареждат в зависимост от целта на обучение – самостоятелна работа, сътрудничество в малки групи, колаборации в различни проекти, ангажиращи всички деца едновременно. Възможностите за интерактивно обучение предоставят още един начин децата да бъдат въвлечени в процеса на обучение под формата на игра и неусетно, с лекота, да подобряват уменията си – четене, писане, слушане с разбиране и говорене на английски език. Ролята на учителя в този кът е да бъде навигатор, да подпомага децата в процеса, но не и да бъде лектор, който да поднася „наготово“ учебния материал.

Кът за ритъм и емоция

В този кът децата имат възможност да изследват звуци, ритъм и мелодии – пиано, ксилофон и звънчета са част от музикалните ни инструменти, които използваме в различни игри и активности. Създаваме специално отношение към музиката, насърчаваме децата да изразяват емоциите си чрез различни мелодии.